U bent hier

Vergoeding en verwijzing ergotherapie

 

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Dit betekent dat ergotherapeutische behandelingen worden terugbetaald door uw zorgverzekeraar. Per persoon wordt vanuit de basisverzekering maximaal 10 uur extramurale ergotherapie per jaar terugbetaald. In een aantal gevallen kan extra ergotherapie worden gedeclareerd via de aanvullende verzekering. Dit dient u in de polis na te kijken. Indien de 10 uren overschreden worden en uw zorgverzekeraar geen extra behandelingen vergoedt, dienen bij voortzetting van de behandeling de facturen door uzelf betaald te worden. We gaan zo efficiënt mogelijk om met de beschikbare tijd. U wordt tijdig op de hoogte gebracht als de 10 uren worden bereikt.

Om voor terugbetaling in aanmerking te komen dient u in het bezit te zijn van een verwijsbrief van een behandelende huisarts of specialist. 
Indien u belt voor een afspraak wordt u zo spoedig mogelijk ingepland. Een eerste contact vindt binnen twee weken plaats.

 

Download hier het verwijsformulier voor extramurale ergotherapie (Word)

Download hier het verwijsformulier voor extramurale ergotherapie (PDF)

In verband met de Wet Bescherming Persoonsgegevens is het niet mogelijk de verwijzing per e-mail te versturen. Kijk op waar zitten we voor ons postadres.

Afzeggen afspraak

Indien u verhinderd bent voor een afspraak bij Ergotherapie Maatwerk, meld dit dan tijdig. Afspraken voor behandeling ergotherapie die niet tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) zijn afgezegd, worden geheel of gedeeltelijk in rekening gebracht.

U kunt afmelden op telefoonnummer: 076- 549 67 16.

Ergotherapie Maatwerk is alle weekdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 uur tot 18.00 uur. Als we met een behandeling bezig zijn, krijgt u een voice mail te horen. U kunt dan een bericht inspreken, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer